Wie ben ik - Kei-JIJ (2024)

Wie ben ikRouw bij kinderen en jongerenVoor wieWerkwijze

Wie ben ik - Kei-JIJ (5)

  • Contact

WIE BEN IK

Ik ben Agmar Butcher, geboren in Amsterdam op 14 april 1978.

In 2012 heb ik praktijk Kei-JIJ opgericht voor psychosociale palliatieve zorg. Mijn levens- en praktijkervaring zet ik in om kinderen, jongeren en gezinnen in hun (veer)kracht te zetten, te ondersteunen en begeleiden in een onzekere en roerige tijd. Deze tijd kan soms overweldigend, pijnlijk en moeilijk zijn. En tegelijkertijd ook verbindend, mooi en liefdevol.

Achtergrond

Mijn drijfveer om dit werk te doen komt mogelijk door mijn achtergrond. Als kind ben ik opgegroeid met een moeder met een lichamelijke beperking vanwege een chronische ziekte. Hoewel het voor iedereen anders is, weet ik wat de impact van (chronische) ziekte in het gezin kan betekenen. Ik woon en werk in Arnhem, hoewel mijn hart verbonden blijft met mijn geboortestad. Reizen, flora en fauna, creatief bezig zijn en salsa-dansen geven mij energie.

Werkervaring

Ik heb meer dan twintig jaar werkervaring opgedaan in diverse academische ziekenhuizen. Zo heb ik gewerkt op de kinderoncologie en de Kinder-IC, waar ik nog deels aan verbonden ben. In deze functie ondersteun ik kinderen en hun ouders gedurende het ziekteproces tijdens de opname.

Het is naar mijn mening onmogelijk om goed werk te bieden zonder de steun en reflectie van collega´s. Daarom heb ik regelmatig overleg en ondersteuning in de vorm van intervisie, werkbegeleiding en trajecten van supervisie.

Kennis delen en overdragen

Als (gast)docent ben ik structureel verbonden aan verschillende opleidingsinstellingen en het kenniscentrum Kinderpaliiatieve zorg om mijn kennis en praktijkervaring te delen en over te dragen. Naast mijn bijdrage aan verschillende publicaties, (wetenschappelijk) onderzoek, artikelen en ontwikkeling van e-learnings, heb ik een tool ontwikkeld om emoties en ziekte in het gezin bespreekbaar te maken. ‘Samen krachtig op pad’.

Opleidingen

Vanuit de opleiding orthopedagogiek heb ik een transfer gemaakt naar speltherapie, welke ik in 2006 heb afgerond. Aansluitend heb ik de basisopleiding tot rouw- en verliesconsulent voor kinderen en jongeren, alsmede de therapeutische vervolgopleiding Werken met Gestolde Rouw, gevolgd bij opleidingsinstituut Land van Rouw, onder leiding van Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten. Ik vind het heel belangrijk om mijn vak en expertise bij te houden met jaarlijkse bij- en nascholingen of een verdiepende cursus of opleiding.

Een greep uit de opleidingen en nascholingen:

  • De levende erfenis van trauma transformeren (Janina Fisher, 2022)
  • Beroepscode, tuchtrecht en werken met Richtlijnen (Combinatie Jeugdzorg, 2021).
  • Juridische aspecten van de (gezondheids)zorg (SCAG, 2021)
  • Omgaan en met werken met trauma (Parabel, 2017)
  • Omgaan met Verlies (Robert A. Niemeyer, 2017)
  • therapeutische vervolgopleiding ‘Werken met Gestolde Rouw’ (Opleidingsinstituut Land van Rouw, 2015).
  • stervensbegeleiding (Cummunis, 2012)
  • basisopleiding tot rouw- en verliesconsulent voor kinderen en jongeren (Opleidingsinstituut Land van Rouw, onder leiding van Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten, 2011)

Kei-JIJ is verbonden aan en werkt veel samen met:

Wie ben ik - Kei-JIJ (6)Het Kenniscentrum KinderpalliatieveZorgis een initiatief vanStichting PALKinderpalliatieve Expertise en de Nederlandse Vereniging voorKindergeneeskunde (NVK), in samenwerking met het werkveld. Op deze website vindt u alle informatie over de zorg aan kinderen met een levensduurverkortende of levensbedreigende ziekte, kinderpalliatieve zorg. In opdracht van het kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg ben ik verbonden aan diverse (les) projecten.www.kinderpalliatief.nl
Wie ben ik - Kei-JIJ (7)Kei-jij is aangesloten en participeert in het NIK zuid-oost. Netwerkcoördinator Chantal van der Velden Netwerk Integrale Kindzorg Zuidoostvoor gezinnen met een ernstig ziek kind’. NIK Noordoost is een samenwerkingsverband van hulpverleners uit verschillende organisaties en disciplines, met kennis van en ervaring met de zorg voor ernstig zieke kinderen. www.nikzuidoost.nl
Wie ben ik - Kei-JIJ (8)Oncologisch netwerk Midden-Gelderlandis een team van gespecialiseerde zorgverleners.Wij bieden u vanuit verschillende invalshoeken ondersteunende begeleiding tijdens en na de medische behandeling van kanker.www.oncologienetwerkmiddengelderland.nl
Wie ben ik - Kei-JIJ (9)KASAM- gespreksgroepen.

Een landelijk lotgenotenprogramma voor kinderen en ouders.

Regio Arnhem. Kasam is er voor kinderen van wie een van de ouders kanker heeft. Samen weten, voelen, praten en doen, dat maakt je sterk! Met het lotgenotenprogramma van Kasam willen we je kind een veilige plek geven waar het samen met andere kinderen zijn/haar veerkracht verder kan ontwikkelen. Kei-JIJ organiseert lotgenotenbijeenkomsten voor kinderen-jongeren waarvan iemand in het gezin kanker heeft (gehad).Neemcontactop metAgmar Butcher, Kei-JIJ

Voor meer informatie over KASAM: www.kasam.eu

Wie ben ik - Kei-JIJ (10)Centrum voor leven met en na kanker, een inloophuis. Je kan er terecht voor activiteiten, ontspanning en luisterend oor.

thharnhem.nl

Wie ben ik - Kei-JIJ (11)Netwerk Palliatieve Zorg Kei-JIJ is een van de samenwerkingspartners in het netwerkPalliatieve Zorg regio Gelderse Vallei.In het netwerk werken professionals maar ook vrijwilligers en mantelzorgers samen aan goede palliatieve zorg.Lees voor meer informatie de folder Palliatieve Zorg in de regio.(pdf)Of kijk opwww.netwerkpalliatievezorg.nl
Wie ben ik - Kei-JIJ (12)www.kjra.nl de website van de vereniging Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem (KJRA). Verwijsbestand. Hier kan je zoeken naar passende therapeut voor jouw vraag.
Wie ben ik - Kei-JIJ (13)Ik verbonden met het Arnhems Kinder- en Jeugdteam. Dit is een samenwerkingsverband tusseneen aantal therapeuten, die werken in Arnhem en omgeving. Elke therapeut heeft een vrijgevestigde praktijk, waar ieder op zijn eigen manier behandelingen geeft aan kinderen, jongeren en hunouders. De overeenkomst is dat we allemaal staan voor professionaliteit, betrouwbaarheid en gericht zijn op de eigenheid en kracht van ieder kind, jongere en ouder die bij ons binnenkomt. www.akjt.nl.
Wie ben ik - Kei-JIJ (14)Ik werk samen met Janneke de Heus van de Opgroeiwinkel. Zij verzorgt samen met Monique Claes de KIES-groepen (voor scheidingsvraagstukken). www.opgroeiwinkel.nl . www.kiesvoorhetkind.nl/monique-claes
Wie ben ik - Kei-JIJ (15)Voor andere rouwvraagstukken bij volwassenen kan je o.a. terecht bij Anne Mogezomp-Heetkamp. Soulshine-begeleiding.nl
Wie ben ik - Kei-JIJ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6646

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.