Verlies- en rouwtherapie voor kinderen en jongeren - Kei-JIJ verlies- en rouwtherapie | Sociale kaart Ede (2024)

Hulpaanbod van: Kei-JIJ verlies- en rouwtherapie

Kei-JIJ is een praktijk voor psychosociale (kinder-) palliatieve zorg, rouw- en verliestherapie, (ouder-) coaching. Gespecialiseerd in de ondersteuning en behandeling van kinderen, jongeren (jong) volwassenen en het gezin op het moment dat ze geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, ziekte, sterven en rouw.

Contactinformatie

06 14 38 55 64kei-jij.nlinfo@kei-jij.nl

Plan route

Contactinformatie

Meer informatie

Soort probleem

  • acceptatie
  • rouw
  • trauma's
  • zelfvertrouwen

Behandelmethoden psychosociale hulpverlening

  • kindertherapie
  • rouwbegeleiding

Werkwijze

Bij Kei-JIJ kunnen kinderen en jongeren terecht als ze zich in een moeilijke situatie bevinden en/of een moeilijke periode achter de rug hebben. En daardoor dreigen in de knoop te komen met het uiten van hun emoties, gevoel of ander gedrag vertonen. Daarnaast coach ik ouders en/of instanties in het omgaan met de situatie waarin het kind/gezin zich bevind. Daar waar gewenst geef ik tips en adviezen.

Ik vind het belangrijk om uit te gaan van de kracht van het kind en de begeleiding aan te passen naar de behoeftes en ontwikkelingsfase van dit specifieke kind, zijn/haar gezin en de hulpvraag.

Dit betekent bijvoorbeeld dat ik bij peuters en kleuters gebruik maak van verschillende vormen van spel en mogelijk kleine, creatieve opdrachten. Dit omdat zij hun emoties nog niet kunnen benoemen, maar ze wel degelijk al aanvoelen en ervaren. Spel biedt ze de gelegenheid om hun emoties te uiten, een plek te geven en tot rust te komen. Spel is de taal van het kind.

Bij kinderen van de basisschoolleeftijd maak ik, naast spel, gebruik van diverse creatieve werkvormen. Ook gebruik ik oefeningen en opdrachten om het kind gevoelens te laten uiten.

Bij jongeren en jongvolwassenen (tot 23 jaar) is er meer ruimte en gelegenheid voor begeleiding in gespreksvorm. Maar ook bij deze groep kan er gebruik gemaakt worden van (creatieve) opdrachten, of we gaan bijvoorbeeld samen uitwaaien in het Sonsbeekpark.

Werkwijze:
•Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
Vertrouwen in mij en mijn werkwijze begint met persoonlijk contact. Deze kennismaking kan, indien gewenst, ook telefonisch. Op basis van deze eerste kennismaking bepalen we gezamenlijk of we verder gaan met het traject.
•Intake
Een intake is belangrijk om de vraagstelling(en) en doelstelling(en) helder in beeld te krijgen. Het is bovendien de eerste aanzet tot het plan van aanpak. Indien gewenst, kan de intake gecombineerd worden met de persoonlijke kennismaking (dan duurt het maximaal 90 minuten).
•Plan van aanpak
Het plan van aanpak dient als leidraad en is dynamisch. Dat wil zeggen dat het plan gedurende het proces, bijvoorbeeld naar aanleiding van een tussentijdse evaluatie, bijgesteld kan worden. Dit kan nodig zijn voor zowel de aanpak als voor de gestelde doelen.
•Feitelijke uitvoering van de begeleiding en evaluatie
Deze fase is afhankelijk van het plan van aanpak, de werkwijze en methodieken die we samen hebben bepaald. Gedurende de begeleiding evalueren en bewaken we dat we op de goede weg blijven en dat de gestelde doelen gerealiseerd worden. Een sessie duurt 60 minuten.
•Afsluiting
Het is belangrijk voor kinderen, jongeren en/of hun omgeving dat er een moment is dat de begeleiding expliciet wordt afgesloten. Bij deze afsluiting staan we stil bij wat we samen hebben bereikt en evalueren we het proces.

In groep of individueel

  • Individuele therapie

Specialisaties?

Kei-JIJ is een praktijk voor psychosociale (kinder-) palliatieve zorg, rouw- en verliestherapie, (ouder-) coaching. Gespecialiseerd in de ondersteuning en behandeling van kinderen, jongeren (jong) volwassenen en het gezin op het moment dat ze geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, ziekte, sterven en rouw.

Registraties en keurmerken psychosociale hulpverlening

  • AGB (Algemeen Gegevens Beheer)
  • LSR (Landelijk Steunpunt Medezeggenschap)
  • NVPA (Nederlandse Vereniging voor Psychosociaal Therapeuten)
  • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
  • Registerplein (Kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals)
  • SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)

Doelgroepen

Volwassenen, Peuters, Kleuters, Kinderen, Jongeren, pubers en tieners, Volwassenen met een chronische ziekte, Kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Kinderen met gedragsproblemen, Kinderen met een lichamelijke beperking, Kinderen met een chronische ziekte, Jongeren met gedragsproblemen, Jongeren met een lichamelijke beperking, Jongeren met een chronische ziekte, Terminale patiënten, Professional, Ouders/opvoeders, Gezinnen, Adoptiekinderen en - ouders

Doelgroep-toelichting

Kinderen en jongeren ontvangen directe rouw en verliesbegeleiding. Volwassenen en ouders worden ondersteund bij het omgaan met rouw van hun kinderen.

Is een indicatie of verwijzing noodzakelijk?

  • Nee
  • Huisarts, jeugdarts of specialist
  • Jeugdwet
  • Wijkteam of CJG

Aanvragen en vervolgprocedure

Telefonisch, per mail of per contactformulier. Er is vrijblijvend en kosteloos een kort kennismakingsgesprek. Dat kan telefonisch of op de praktijk. Op basis daarvan wordt het vervolg bepaald.

Waar kan de behandeling plaatsvinden?

  • Bij de cliënt thuis
  • In de praktijk
  • Op locatie: De sessies vinden in principe plaats bij mij in de praktijk, Sonsbeekweg 26, 6814 BC, Arnhem. Het is echter ook mogelijk om begeleiding aan huis of op locatie (bijvoorbeeld in het ziekenhuis) te krijgen. Dit brengt wel kosten voor de reistijd met zich mee. Ik zal daar dan een passend voorstel voor doen.

Op welke dagen en tijden?

In principe van dinsdag tot donderdag van 09.00 tot 17.00. Afspraken buiten deze tijden (maandag, vrijdag, zaterdag en zondag)zijn mogelijk in overleg.

Telefonisch contact: in principe van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00. Voicemail inspreken buiten deze tijden mag en kan altijd.

Afspraken maken: telefonisch, per mail of per contactformulier. Er is vrijblijvend en kosteloos een kort kennismakingsgesprek. Dat kan telefonisch of op de praktijk. Op basis daarvan wordt het vervolg bepaald.

Kosten

Persoonlijke kennismaking gratis - Intake € 97,00 per uur - Individuele begeleiding € 97,00 per uur Schriftelijk verslag € 90.00

Eigen bijdrage

Is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullend pakket. Zie www.kei-jij.nl/tarieven-en-vergoedingen voor details.

Wanneer (deels) vergoed?

Er zijn verschillende opties, zoals via gemeente/ jeugdwet, mogelijke (volledige en/of gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering en/ of via de impuls RV/GV vergoeding via het kenniscentrum kinder palliatieve zorg en/ of Stichting STOVV afhankelijk van uw situatie. Neem gerust telefonisch contact op m.b.t. nog andere mogelijkheden tot vergoedingen.

Deel deze pagina!

Deel dit bericht op Facebook (opent externe website)

Deel dit bericht op LinkedIn (opent externe website)

Deel dit bericht op X (voorheen Twitter) (opent externe website)

Deel dit bericht via e-mail (opent externe website)

Niet gevonden wat u zocht?

Meer hulpaanbod voor:

Psychosociale hulpverlening

Feedback

Verlies- en rouwtherapie voor kinderen en jongeren - Kei-JIJ verlies- en rouwtherapie | Sociale kaart Ede (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6656

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.