Kei-JIJ Kinder- en jeugdtherapie Therapeuten Kompas (2024)

Table of Contents
A. Butcher A. Butcher

Kei-JIJ Kinder- en jeugdtherapie Therapeuten Kompas (1)

A. Butcher

Sonsbeekweg 26, 6814BC Arnhem

Kei-JIJ Kinder- en jeugdtherapie Therapeuten Kompas (2)

Kei-JIJ is een praktijk voor psychosociale (kinder-) palliatieve zorg /rouw- en verliesbegeleiding (speltherapie),gespecialiseerd in de ondersteuning en begeleiding van kinderen, jongeren, (jong) volwassenen en het gezin op het moment dat ze geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, ziekte, palliatieve zorg, sterven en rouw.
Verlies en tegenslag raakt je in je hart. In datzelfde hart vind je ook de kracht om door te gaan. Omgaan met tegenslag of rouw is keihard werken, het vraagt…

Zie profiel

/therapeut-keijijkinderenjeugdtherapie.html

Verder over mij

A. Butcher

Kei-JIJ is een praktijk voor psychosociale (kinder-) palliatieve zorg /rouw- en verliesbegeleiding (speltherapie),gespecialiseerd in de ondersteuning en begeleiding van kinderen, jongeren, (jong) volwassenen en het gezin op het moment dat ze geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, ziekte, palliatieve zorg, sterven en rouw.

Verlies en tegenslag raakt je in je hart. In datzelfde hart vind je ook de kracht om door te gaan. Omgaan met tegenslag of rouw is keihard werken, het vraagt aandacht, inspanning en tijd. In mijn praktijk ga ik uit van de kracht van het kind en het gezin. Ieder kind is een kei en daar staat Kei-JIJ voor.

Opleidingen

Achter praktijk Kei-JIJ staat Agmar Butcher, geboren in Amsterdam op 14 april 1978.

Na mijn opleiding sociaal pedagogische hulpverlening heb ik meer dan 19 jaar werkervaring opgedaan in diverse academische ziekenhuizen. Zo heb ik gewerkt op de Kinder-IC en kinderoncologie, waar ik nog deels werkzaam ben. In deze functie ondersteun ik kinderen en hun ouders psychosociaal gedurende het ziekteproces. Mijn passie is om kinderen, jongeren en het gezin te steunen en te begeleiden in een onzekere en roerige tijd, die pijnlijk en moeilijk kan zijn.

Deze passie heeft mij aangezet tot het nog gerichter inzetten van mijn levens- en praktijkervaring, in combinatie met mijn opleidingen, bij de ondersteuning van kinderen, jongeren en het gezin. Ik heb de basisopleiding tot rouw- en verliesconsulent voor kinderen en jongeren, alsmedede therapeutische vervolgopleiding Werken met Gestolde Rouw (trauma),gevolgd bij opleidingsinstituut Land van Rouw, onder leiding van Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten. Daarvoorheb ik de opleiding tot orthopedagoog gevolgd en de opleidingen tot speltherapeut, stervensbegeleider en kindercoach afgerond.Het is naar mijn mening onmogelijk om goed werk te bieden zonder de steun en reflectie van collega´s. Daarom heb ik regelmatig overleg en ondersteuning in de vorm van intervisie, werkbegeleiding en trajecten van supervisie. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om mijn vak en expertise bij te houden met jaarlijkse bij- en nascholingen of een verdiepende cursus of opleiding.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Basistraining kinderpalliatieve zorg, van het kenniscentrum kinderpalliatieve zorg (voorheen stichting PAL)
  • Basis traing 'Rots en Water' aangevuld met de 'Rots en water' traing trauma.
  • teken je gesprek.
  • En verschillende een / meer daagse cursusen / symposia.

Behandelmethoden

Mijn werkwijze/ behandelmethode ziet er als volgt uit:

  • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek(maximaal 30 minuten)
    Vertrouwen in mij en mijn werkwijze begint met persoonlijk contact. Deze kennismaking kan, indien gewenst, ook telefonisch. Op basis van deze eerste kennismaking bepalen we gezamenlijk of we verder gaan met het traject.
  • Intake(maximaal 60 minuten)
    Een intake is belangrijk om de vraagstelling(en) en doelstelling(en) helder in beeld te krijgen. Het is bovendien de eerste aanzet tot het plan van aanpak. Indien gewenst, kan de intake gecombineerd worden met de persoonlijke kennismaking (dan duurt het maximaal 90 minuten).
  • Plan van aanpak
    Het plan van aanpak dient als leidraad en is dynamisch. Dat wil zeggen dat het plan gedurende het proces, bijvoorbeeld naar aanleiding van een tussentijdse evaluatie, bijgesteld kan worden. Dit kan nodig zijn voor zowel de aanpak als voor de gestelde doelen.
  • Feitelijke uitvoering van de begeleiding en evaluatie *
    Deze fase is afhankelijk van het plan van aanpak, de werkwijze en methodieken die we samen hebben bepaald. Gedurende de begeleiding evalueren en bewaken we dat we op de goede weg blijven en dat de gestelde doelen gerealiseerd worden. Een sessie duurt 60 minuten.
  • Afsluiting
    Het is belangrijk voor kinderen, jongeren en/of hun omgeving dat er een moment is dat de begeleiding expliciet wordt afgesloten. Bij deze afsluiting staan we stil bij wat we samen hebben bereikt en evalueren we het proces.

De sessies vinden in principe plaats bij mij inde praktijk. Het is echter ook mogelijk om begeleiding aan huis of op locatie (bijvoorbeeld in het ziekenhuis) te krijgen.Bijvoorbeeld bij begeleiding gedurende de palliatieve fase kan dit van toepassing zijn.

Belangrijke aspecten in mijn werkwijze zijn:


*Ruimte om je gevoelens en emoties te onderzoeken. Samen onderzoeken wij de gevoelens die er zijn. Zonder oordeel en met een open blik luister ik naar je verhaal. Er is alle ruimte en gelegenheid om te voelen wat er ook is. Hiermee komt er ruimte om het verlies aan te kunnen kijken. Om zo zelf stapje voor stapje het verlies te “integreren” verweven in het leven en anders leren vast te houden. Verlies draag je altijd met je mee.

Uit je hoofd naar je hart.Door bijvoorbeeld muziek, verhalen en andere, (creatieve) oefeningen spreek ik je onderbewuste aan, zodat er meer een balans komt tussen wat in je onderbewuste en bewuste speelt.

Lichaamswerk.Met lichaamsgerichte oefeningen werken wij er aan om (weer) in contact te komen met je gevoel en je lijf, zodat er ruimte komt voor plezier en beweging naast je gevoelens van rouw en verlies.

Praktische ondersteuning.Ik geef je praktische tips en adviezen over hoe je je weg kan vinden in het omgaan met de gevoelens van verlies en rouw. Bijvoorbeeld in de omgang met kinderen, de wirwar aan emoties en de omgeving, en wat je verder aan praktische vragen kent.

Behandeling van

Bij Kei-JIJ kunnenkinderen, jongeren en jongvolwassenen terechtals zezich in een moeilijke situatie bevinden (bijvoorbeeld palliatieve fase) en/of een moeilijke periode achter de rug hebben (bijvoorbeeld: een ernstige ziekte binnen het gezin en/ of overlijden van een gezinslid). En daardoor dreigen in de knoop te komen met het uiten van hun emoties, gevoel of ander gedrag vertonen. Daarnaast coach ik ouders en/of instanties in het omgaan met de situatie waarin het kind/gezin zich bevindt. Daar waar gewenst geef ik tips en adviezen.

Ik vind het belangrijk om uit te gaan van de kracht van het kind en de begeleiding aan te passen naar de behoeftes en ontwikkelingsfase van dit specifieke kind, zijn/haar gezin en de hulpvraag.

Dit betekent bijvoorbeeld dat ik bijpeuters en kleutersgebruik maak van verschillende vormen van spel en mogelijk kleine, creatieve opdrachten. Dit omdat zij hun emoties nog niet kunnen benoemen, maar ze wel degelijk al aanvoelen en ervaren. Spel biedt ze de gelegenheid om hun emoties te uiten, een plek te geven en tot rust te komen. Spel is de taal van het kind.

Bij kinderen van debasisschoolleeftijdmaak ik, naast spel, gebruik van diverse creatieve werkvormen. Ook gebruik ik oefeningen en opdrachten om het kind gevoelens te laten uiten.

Bijjongeren en (jong) volwassenenis er meer ruimte en gelegenheid voor begeleiding in gespreksvorm. Soms kan er ook bij deze groep gebruik gemaakt worden van (creatieve) opdrachten, of we gaan bijvoorbeeld samen uitwaaien- wandelen in het Sonsbeekpark.

Het (psychosociaal) ondersteunen &begeleidenvan ouder(s)rondom ziekte in het gezin, verlies en rouw.

Praktische info

Vergoedingen:

Neem contact op m.b.t. de verschillende mogelijkheden voor gehele of aanvullende vergoeddingen van de sessies.

Daarnaastben ik o.a.lid van de beroepsvereniging het NVPA (RBCZ) en mede daardoor zijn er verschillende zorgverzekeraars die de therapie geheel of deels vergoeden.Klik hiervoor meer informatie over de vergoeding door uw zorgverzekeraar.Mijn diensten vallen onder alternatieve geneeswijzen. Indien u in de zorg-gids van uw verzekeraar mijn praktijk opzoekt, kunt u het beste op postcode 6814 BC zoeken.

Persoonsgebonden budget
Een PGB (persoonsgebonden budget) is een geldbedrag waarmee je zorg kunt inkopen. Je mag zelf bepalen hoe je dit geldbedrag inzet. U heeft alleen recht op een persoonsgebonden budget als er sprake is van een medische indicatie of een diagnose. Meer informatie over het PGB is te vinden opwww.pgb.nl

Trefwoorden

psychosociale kinder palliatieve zorgrouwverliesrouwbegeleidingverliesbegeleidingrouwondersteuningverliesondersteuningpalliatieve zorgterminale zorgkindkinderenjongerejongerenjongvolwassenejongvolwassenengezinpalliatiefstervensbegeleidingziektekankerALSkinderpalliatieve zorg broertjeszusjesoverlijdenstervenrouwtherapieverliestherapieuitvaartbegeleidingondersteuninghevige emotieszoals woedeangstverdrietmoedeloosheid of schuldgevoel geen tot weinig uiting van emotiesomdat het kind rekening houdt met de emoties van anderen niet willen praten over de overleden persoon of de dood teruggetrokken en moeilijk om contact mee te maken problemen met slapen verlatingsangstmoeite met afscheid nemen sterke angst om een andere dierbare kwijt te raken moedeloos en weinig puf hebben sterke schommeling in stemmingen problemen op school op zichzelf zijn en niet meer met anderen willen zijn / spelen moeite hebben om zich te concentreren terugval in ontwikkeling (bijvoorbeeld bedplassen) problemen in gedragzoals ongehoorzaam zijn lichamelijke klachten zonder direct medische redenen weinig zelfvertrouwen teruggetrokken gedrag ondersteuning schoolvolwassenengevoelens

Open volledige kaart

5.9069923

51.9871512

Sonsbeekweg 26
6814BC Arnhem
06-14385564
info@kei-jij.nl

Kei-JIJ Kinder- en jeugdtherapie Therapeuten Kompas (4)

Kei-JIJ Kinder- en jeugdtherapie Therapeuten Kompas (5)

Kei-JIJ Kinder- en jeugdtherapie Therapeuten Kompas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6650

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.